Vandaag stond voor Baarlo 2 de derby aan de andere kant van de Maas op het programma. Dit tegen SC Irene uit Tegelen. De weersvoorspellingen gaven aan dat het een mooie nazomerdag ging worden, volgens Ardje net als precies een jaar geleden. Maar waarom weet hij dit zo goed?

Hij zat toen namelijk romantisch te friemelen met zijn vriendin in Parijs. Misschien dat hij dit zondagochtend ook nog gedaan heeft want het lukte hem niet om voor 10:15 in de kantine te zijn. Of lag dit toch aan de sfeervolle Venlosche Skybar waar een aantal van onze jongste aanwinsten zaterdagavond te vinden waren?

Ook Fahranno had moeite met zijn bed te verlaten waardoor deze zelf de wedstrijdbespreking had gemist en thuis opgepikt moest worden. En dit niet door de minste persoon want de auto van de voorzitter van onze club stopte voor zijn huis. Jules was namelijk bereid om Baarlo 2 vandaag uit te helpen. Verder werd ook op JO-19 spelers Robin Steeghs en Jules Reumkens een beroep gedaan. Redenen hiervoor waren een oude blessure van Shaffy, Renzo die een duimweekend had, een LEGO-beurs die Dennis P als dealer niet mocht missen en Niels die met zijn reet in het zand van Ibiza zat.

SC Irene 2 heeft dit seizoen nog niet veel klaar kunnen spelen. In de beker werd er met ruime uitslagen verloren en ook in de eerste 3 competitiewedstrijden werd er maar 1 keer gescoord en 0 punten behaald. Toch mocht er niet van onderschatting gesproken worden want het lukt Irene iedere keer weer om tegen Baarlo een goed elftal op te stellen, met vaak een goed resultaat als gevolg.

Trainer René (die een week na zijn geliefde ProgPower eindelijk weer nuchter was) moest wat sleutelen aan zijn team door al het bovengenoemde. Voor Wijhers was het duidelijk dat hij het druk ging krijgen want hij mocht starten op 10 en werd aangewezen voor alle vrije trappen, corners en penalty’s. Ook bij corners tegen werd van hem verwacht dat hij op kwam draven. Ook voor Tik Tak Tonny ging het een zware pot worden want hij zag nog blauw van alle neonlampen die de Skybar bevatte.

Zodoende kon de wedstrijd beginnen en het leek een moeizame middag te gaan worden. Irene begon scherper aan de wedstrijd maar kwam nog niet tot echte kansen. Na 2 gevaarlijke corners van Wijhers en een halve kans voor Timpie leek Baarlo toch wat beter in het spel te komen. Maar schijn bedriegt want Baarlo viel weer in slaap en maakte dit tot zijn enige wapenfeiten in de 1ste helft.

Irene daarentegen deelde nog wat speldenprikjes uit en kreeg een 100% kans in het strafschopgebied. Gelukkig voorkwam Jarno dit door goed uit zijn doel te komen. De Tegelse mochten 10 minuten later misschien aanspraak maken op een penalty na fel verdedigen van Boer Juul. De scheidsrechter wuifde dit weg en werd na fel protest vanuit de zijlijn uiteindelijk ook niet meer gegeven. Toch werd het 5 minuten voor tijd nog 1-0 voor de thuisploeg. Mike en Wijhers (die na wat positionele wisselingen weer vrije man achterin was geworden) werden eenvoudig omspeeld door de linksbuiten. Deze gaf de bal op maat aan een medespeler en zorgde voor blijdschap in het thuiskamp.

Het was duidelijk dat er na de rust iets moest gebeuren. René voerde 2 wisselingen door waar dit er wel 8 hadden kunnen zijn. Ardje werd gewisseld voor Fahranno en Robin kwam erin voor Tik Tak. Dit bleken na de wedstrijd gouden zetten te zijn.

De 2e helft begint sterk aan Baarlose zijde want de eerste kans is gelijk raak. Wijhers stuurt Pouls weg en met een beetje hulp van de wind valt deze goed voor zijn voeten. Deze ziet de goed meegelopen Sil vrij staan die hem na de voorzet makkelijk kan binnen schuiven, 1-1. Dit zorgde voor veel vertrouwen en de volgende kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Mike krijgt een vrije schietkans zo’n 20 meter van het doel maar deze gaat recht op de keeper af.

Een kwartier in de 2e helft komt Baarlo op voorsprong. Een vrije trap aan de zijlijn op ongeveer 40 meter van het doel wordt door Wijhers kort aan Fahranno gegeven. Deze maakt een actie op het middenveld en schiet op doel. Hij glijdt onder het schieten uit en daardoor krijgt de bal een vreemde carambole mee waardoor deze met een beetje geluk in de rechterkruising valt. Dit mocht de pret niet drukken want de voorsprong was aanwezig. De Baarlose storm ging hierna liggen en er volgde wat kansjes op en neer. Ook werden Svetlap, Jules Reumkens en de voorzitter nog gebracht.

Bij Irene leek het vat leeg te zijn en er zouden nog 2 doelpunten vallen in de laatste 5 minuten van de wedstrijd. De eerste kwam op naam van Robin. Een snelle aanval van de roodzwarten kwam bij Bati uit en hij zette met een goede bal Robin vrij voor de keeper. Deze wist via een been van een Irene speler de keeper te verschalken en zorgde hiermee voor de beslissing. In de laatste seconden van de wedstrijd werd het ook nog 1-4. Jules Reumkens gaf een splijtende pas tussen de verdediging van Irene en de bal kwam uit bij Robin. Deze kan samen met Mike op de keeper af en het Baarlose talent lijkt niet zelfzuchtig te zijn. Robin geeft de bal af op Mike en hij kan hem eenvoudig in een leeg doel schieten. Dit betekende ook meteen het einde van de wedstrijd.

Achteraf gezien een terechte overwinning met een 1ste helft om snel te vergeten. Niels en Renzo kregen op hun vakantiebestemmingen een live verslag tijdens de wedstrijd en eerstgenoemde was zo aardig om een rondje na de wedstrijd te geven. René zorgde daarbij voor een schaal snacks en de 3e helft kon zo beginnen. Deze vond plaats in Tegelen want ook het 1ste van Baarlo mocht aantreden op sportpark de Bakenbos.

Komende zondag geen wedstrijd voor Baarlo 2 want de geplande oefenwedstrijd tegen Panningen 2 gaat niet door. Dit betekent een rustig weekje met als hoogtepunt het Beerpong toernooi in de lokale kantine. Altijd een van de leukste activiteiten op de kalender met een wat minder leuke taak voor de schoonmaaksters na afloop. Hopelijk zien we jullie weer op 27 oktober in de Meeren. Dan staat de zware pot tegen Volharding 3 op het programma. Deze zijn met 1 punt meer dan Baarlo nog iets beter aan de competitie begonnen.