26/08/14 Koningslust – Baarlo : 1 - 6 (0-4)_beker

Dit bekerduel begon een kwartier later dan gepland, omdat er op het laatste moment besloten werd om wegens het donkere regenachtige weer uit te wijken naar een ander veld dat voorzien is van lichtmasten.

Gevolg was wel dat dit voormalige hoofdveld van Koningslust inderhaast nog moest worden voorzien van - zichtbare - belijningen. Grappige bijkomstigheid was dat de terreinmeester van de thuisclub daarmee nog bezig was toen de wedstrijd door arbiter Vissers alvast in gang was gezet.

20140826 Koningslust Baarlo beker 01Belijningen worden getrokken terwijl wedstrijd al gestart is (Foto:LenG).

Net als Grashoek, de eerdere tegenstander in deze bekerpoule, was ook Koningslust uiteindelijk kansloos tegen het enkele klassen hoger acterende Baarlo. De thuisclub wist de openingstreffer dan wel iets langer uit te stellen, maar toen Tim van den Heuvel op assist van Michiel Hanssen voor Baarlo de onvermijdelijke openingstreffer scoorde, was het pleit snel beslecht. In iets meer dan 10 minuten liepen de Baarlonaren uit naar een 0-4 voorsprong waarmee beide ploegen ook de rust in gingen.

In de 2e helft nam Baarlo wat gas terug en wist Koningslust in die fase de eretreffer nog te scoren. Het slotakkoord was toch weer voor Baarlo. Tweemaal mocht Matthijs Hanssen succesvol vanaf de penaltystip aanleggen , waarmee hij de eindstand op 1-6 bepaalde.

20140826 Koningslust Baarlo beker 02Eén van de twee penalties die genadeloos ingeschoten werden door Matthijs Hanssen (Foto:LenG).

A.s. zaterdag 30 augustus, aanvang 19.00 uur, speelt Baarlo zijn laatste wedstrijd van deze bekerpoule in eigen huis tegen MVC’19. Dat zal een echte test gaan worden. Bij eventuele winst gaat Baarlo door naar de volgende ronde. Bij iedere andere uitslag zal de beslissing wie verder mag bekeren afhangen van het resultaat van het nog in te halen duel tussen Grashoek en MVC’19, dat vanwege de vele regenval was afgelast.