Het Peel & Maas duel tussen Baarlo en Helden startte in Vastelaovendsfeer. Het seniorentrio en jeugdtrio van de Baolderse Kook gaven bij de aftrap acte de presence en ook was er weer een fakkelsfeeractie van de supportersgroep M-side. Het mocht niet baten voor de roodzwarten. De tweestrijd in de topper tussen Baarlo en Helden eindigde uiteindelijk in een ongelukkig tot stand gekomen 1-2 nederlaag.

20200216 Baarlo VVHelden 01Veel wind en een matig bespeelbaar veld was het decor van het burenduel. Baarlo moest de eerste helft tegen de wind in voetballen en had daar veel moeite mee. Helden had zeker in de beginfase veel voordeel van de wind en kwam makkelijker aan aanvallen toe. Met enkele afstandsschoten op het doel van Jeffrey Schouenberg trachtten de gasten tot succes te komen, maar deze hadden niet de juiste precisie. Het duurde meer dan 10 minuten eer Baarlo gevaarlijk werd voor het doel van Helden-gaolie Nick Bouten. Na opkomen van rechterverdediger Dennis Beurskens was het Matthijs de Vogel die uit zijn voorzet matig op doel kopte. In de 23 minuut had Helden wel succes. Uit een voorzet van Edwin Heuvelmans vanaf de achterlijn werd de bal door Tim Pilon binnen getikt. 0-1 Trainer Joeri Janssen moest ingrijpen en bracht Rik Schotman op het middenveld om daar meer grip te krijgen op de tegenstander, maar gescoord werd er voor rust door beide ploegen niet meer

20200216 Baarlo VVHelden 02Nadat de trainer de spelers van Baarlo  in de rust had wakker geschut werd er afgetrapt voor de 2e helft. En de roodzwarten begonnen op hun beurt goed, geholpen door de wind die nu in hun voordeel waaide. Al na enkele minuten met succes. In de 47 minuut werd een vrije trap door Laurents van der Ham snel voor het doel getrapt. Baarloos lange spits Matthijs de Vogel van Baarlo koptede bal op doel,  maar de paal stond een treffer van hem in de weg. Maar in de rebound kon Sander Gulev de bal alsnog binnen tikken: 1-1. Baarlo behield nu het betere van het spel en er waren kansen voor Matthijs de Vogel , Roel Bouten en Arman Melkonjan. Echter zonder resultaat. Langzaam maar zeker kwam ook Helden weer iets beter in de wedstrijd. In de 68e minuut brak opnieuw Edwin Heuvelmans over de linkerflank door, en diens voorzet werd ingeschoten door Tren Giesen. Diens schot werd op de doellijn gepareerd door doelman Schouenberg, die hierna de bal zelf ongelukkig binnen tikte. 1-2
Baarlo probeerde nog de gelijkmaker te forceren, wederom werden er wel kansjes gecreëerd maar het lukte niet om tenminste nog 1 punt in Baarlo te behouden en daarmee Helden op afstand te houden. Al met al was een gelijkspel niet onverdiend geweest, maar uiteindelijk was de winst van Helden ook niet onverdiend.

Baarlo moet zijn wonden likken en zich weer volledig richten op de volgende competitiewedstrijd. Na de vasteloavend is op zondag 1 maart koploper Sparta'18 in Sevenum de tegenstander. Tevens speelt Baarlo a.s. donderdag 20 februari een oefenduel tegen Maasgouw, de huidige ploeg van oud-Baarlo-trainer Rob Geenen. Deze wedstrijd wordt gespeeld vanaf 20:00 uur op het kunstgrasveld van VOS in Venlo.

Verslag met dank aan Jan Bouten (leider Baarlo 1)