In tegenstelling tot de eerste twee bekerduels ditmaal een matig Baarlo in het uitduel bij 5e klasser Kwiek Venlo. Zeker in de 1e helft weinig spektakel voor beide doelen, die Baarlo nog wel met een 0-1 voorsprong afsloot. Na rust was er tenminste nog bij vlagen, niet in het minst  door 3 doelpunten,  wat te genieten voor de spaarzame toeschouwers langs de lijn.

20190915 KwiekVenlo Baarlo 01De eerste helft had zowat schriftelijk afgedaan kunnen worden, want ruim een half uur gebeurde er weinig tot niets voor beide doelen. Pas rond de 35e min. was er sprake van enige opwinding bij het doel van Kwiek Venlo. Na een hoekschop vanaf de rechterflank ontstond een flipperkastsituatie bij de eerste paal waarbij de bal uiteindelijk rakelings langs het doel over de achterlijn verdween. Een minuut of zes later kwam Baarlo toch op voorsprong dankzij een afstandsschot van Laurents van den Ham die de bal recht in de kruising stuurde: 0-1.

In de 2e helft was er bij vlagen wat meer te beleven. Dat begon al vrij spoedig na de hervatting met opnieuw een flipperkastsituatie, maar nu voor het doel van Baarlo waar verdedigers tot tweemaal toe doelman Jeffrey Schouenberg moesten assisteren op de lijn om de gelijkmaker van de thuisclub te voorkomen.  Baarlo kwam met de schrik vrij en sloeg 20 minuten voor tijd zelf toe na een fraaie aanval over de linkervleugel. Waarvan aan het eind Tayo Janssen voor het doel, op maat bediend door Maikel van Erp, Baarlo op een 0-2 voorsprong zette.

20190915 KwiekVenlo Baarlo 02Lang genoten de roodzwarten niet van die ruimere voorsprong, want slechts enkele minuten later ging Kai Nellen op de rand van de 16 meter  in de fout bij een verdedigende actie en ging de bal op de penaltystip. Vanaf elf meter maakte Hicham Mekrani namens Kwiek Venlo geen fout : 1-2. En lag het duel meteen weer open.  Pas in de absolute slotfase wist Baarlo de thuisclub definitief op de knieën te dwingen. Tayo Janssen profiteerde van een foutieve ingooibal en strafte het Venlose slippertje keihard af zijn 2e treffer: 1-3.

Daarmee eindigde dus, na de zege’s op Bieslo en Meterik,  ook het 3e bekerduel in  een overwinning voor Baarlo. Dat daarmee ongeslagen poulewinnaar is en door gaat naar de knock out fase van het bekertoernooi. A.s. zondag staan er meer belangen op het spel, want dan gaat de nieuwe competitie van start. Baarlo moet dan aantreden in Ysselsteyn, waar vorig seizoen nipt met 1-0 werd verloren!

Verslag en foto's: LenG

Foto 1: Roel Bouten (6) probeert Matthijs de Vogel (rechts) aan te spelen.
Foto 2: Tayo Janssen schiet de 0-2 binnen voor Baarlo.

Meer foto's van dit duel in de fotomap "Oefen-en bekerduels Baarlo 1": lees verder