08/09/2019 | Meterik-Baarlo 1-5 (0-2)

Na Bieslo is 4e klasser Meterik de volgende prooi voor Baarlo geworden in de bekerpoulefase. De roodzwarten bleken uiteindelijk een maatje te groot voor de thuisclub, die er met een 1-5 nederlaag nog genadig van af kwam gezien de mogelijkheden van Baarlo.

2019008 Meterik Baarlo beker 01Alleen in de absolute beginfase hield Meterik even gelijke tred met Baarlo dat wat aftastend van start ging. De eerste grote kans was ook voor de thuisclub, een minuut of vijf na de aftrap. Vogelvrij voor doel schoot een Meterik-aanvaller echter over het Baarlo-doel. Enkele minuten later was Rik Schotman namens Baarlo dicht bij de openingstreffer. Met een fraai afstandsschot trof hij de lat. Dat was echter tevens de kentering in het duel, want vanaf dat moment domineerde Baarlo. Toch duurde het nog tot een minuut of acht voor rust alvorens dat tot uitdrukking kwam in de score. Matthijs de Vogel bracht Sander Gulev in stelling. Diens eerste poging smoorde nog, maar in de rebound trof hij alsnog doel: 0-1. Een paar minuten later al tikte de jeugdige middenvelder Laurents van den Ham uit een breedtepass op maat van Dennis van de Vinne de 2e treffer binnen: 0-2

2019008 Meterik Baarlo beker 02Na de rust was de dominantie van Baarlo nog groter dan in de eerste helft. Desondanks duurde het nog ruim een kwartier voordat Baarlo het laatste restje hoop van Meterik op een ommekeer in de wedstrijd definitief de bodem in sloeg. Op een dieptepass van Roel Bouten was het namelijk opnieuw Laurents van den Ham die koeltjes Baarlo op een 0-3 voorsprong zette. In het resterende deel van het duel creëerde Baarlo zich nog tal van kansen, maar bleef het bij nog 2 treffers. Roel Bouten en Tayo Janssen tilden de stand naar 0-5. Meterik kwam slechts sporadisch in de buurt van het Baarlo-doel, maar was met een ver afstandsschot op de lat dicht bij een eretreffer. Die viel alsnog in blessuretijd uit een vrije trap waarbij de bal fraai in de kruising werd geschoten: 1-5. Dit met name tot teleurstelling van Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg, die de wedstrijd graag met een “clean sheet” (zonder tegentreffers) had afgesloten.

Door deze 2e zege op rij gaat Baarlo wel aan de leiding in de bekerpoule en heeft a.s. zondag aan een gelijkspel bij 5e klasser Kwiek Venlo al voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Die wedstrijd in Venlo-Zuid begint overigens al om 12.00 uur.

Verslag en foto's: LenG

Foto1: Sander Gulev schiet de openingstreffer voor Baarlo binnen.
Foto2: Jort Pouls en Rik Schotman brengen een Meterik-speler in het nauw.

Meer foto's van dit duel in de fotomap "Oefen-en bekerduels Baarlo 1": lees verder