01/09/2019 | Baarlo - Bieslo 4-0 (2-0) bekerduel

Baarlo heeft de eerste officiële wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Joeri Janssen met een ruime overwinning afgesloten. In de bekerconfrontatie tegen 4e klasser Bieslo deed Baarlo wat het aan zijn status verplicht was door de gasten uit Beesel met lege handen terug over de Maas te sturen. Bij de rust was de stand al 2-0 in het voordeel van Baarlo en die werd na de thee nog eens verdubbeld.

Trainer Joeri Janssen had bijna al zijn spelers deze middag ter beschikking en in deze bekerwedstrijd werd ook duidelijk hoe hij wil spelen en met welke soort opdrachten hij spelers het veld instuurt. Bieslo werd direct vanaf de aftrap onder druk gezet. Het spel speelde zich voornamelijk af op helft van de gasten. Het duurde best nog vrij lang - pas na een klein half uur spelen - voordat de meer dan verdiende openingstreffer voor de roodzwarten viel. Een doelpunt dat voelde als een bevrijding voor het team en op naam kwam van Dennis van de Vinne, op assist van Laurents van de Ham. Die een paar minuten later al zijn beurt, gelanceerd door Rik Schotman, de 2-0 voor zijn eigen rekening nam. Dat was tevens de stand bij rust.

Na de theepauze ging Baarlo gewoon verder op de voet waarmee de eerste helft werd afgesloten. Nauwelijks uit de kleedkamer tilde Sander Gulev op assist van Arman Melkonjan de stand al naar 3-0 en weer een paar minuten later werd het zelfs 4-0. Opnieuw een doelpunt van routinier Dennis van de Vinne, daartoe in staat gesteld door Matthijs de Vogel. Bieslo leek onder de voet te worden gelopen, maar in het slothalfuur stokte de productie bij Baarlo.

Al met al een prima wedstrijd van Baarlo. Vooral Laurents van de Ham, de jonge aanwinst uit de eigen jeugd, speelde een goede wedstrijd. Zowel op het middenveld als voor het doel was hij met enkele goede acties nadrukkelijk aanwezig. En met een assist én een doelpunt ook nog eens effectief en succesvol!  Ook routinier Rik Schotman speelde een zeer goede wedstrijd en was weer als vanouds een leider op het middenveld. Verder haalden alle spelers gedurende de 2e helft een dikke voldoende. Ook de invallers van de na een intensieve trainingsweek nog met wat kleine ongemakken tobbende teamgenoten. De eerste test geeft een positief gevoel in de aanloop naar de volgende wedstrijden. Een aandachtspuntje voor de komende duels is nog wel het af en toe slordige balverlies op het middenveld, wat tegen een tegenstander uit de 3e klasse wel eens heel anders kan aflopen.