12/05/2019 | Baarlo - HBSV: 1 - 0 (1-0)

Net als de eerdere onderlinge confrontatie in Hout-Blerick, die met een bloedeloze 0-0 eindigde, verdiende de burenderby tussen Baarlo en HBSV eigenlijk geen winnaar. Daarvoor waren de offensieve daden van beide ploegen veel te pover. Een winnaar kwam er toch dankzij een gelukkige treffer nog voordat de wedstrijd één minuut oud was. En dat werd HBSV, want Baarlo wist in het resterende deel van de wedstrijd die minieme achterstand helaas niet meer weg te poetsen.

20190512 Baarlo HBSV 01Baarlo hoopte op een voortvarende start in dit – weer - belangrijke duel in het teken van lijfsbehoud. Bij een zege zou dat doel heel dichtbij zijn. De wedstrijd kon echter niet beroerder voor de roodzwarten beginnen. Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg verkeek zich op het eerste – houdbare - schot van HBSV-zijde dat al stuiterend in de verre hoek verdween: 0-1 Roy Heesen. Het duel was voor het gevoel nog niet begonnen of de roodzwarten liepen al achter de feiten aan. Even was Baarlo aangeslagen maar al snel nam de ploeg het heft in handen in een poging om de stand weer in evenwicht te brengen. Alle werklust en pogingen ten spijt leverde het optische veldoverwicht weinig doelkansen op. Een vrije trap van Maikel van Erp waarbij de bal rakelings over het doel zeilde en een hoekschop waarbij de bal bij de 2e paal ternauwernood van de lijn werd gehaald waren voor de rust de gevaarlijkste wapenfeiten aan Baarlo-zijde. HBSV stelde daar aanvallend ook weinig tegenover.

20190512 Baarlo HBSV 02In de 2e helft eenzelfde wedstrijdbeeld waarbij Baarlo wel aandrong, maar de HBSV-defensie met hun uitstekende doelman Jules Peeters gemakkelijk op de been bleef. De kansen aan twee kanten van het veld waren weer op één hand te tellen. Het enige echt gevaarlijke moment met hoop op de gelijkmaker voor Baarlo was er een kwartier voor tijd na een van de zeldzame goede aanvallen. Een als voorzet bedoelde bal van invaller Arman Melkonjan vanaf de rechterflank belandde op de punt van de verre kruising van het HBSV-doel. Een paar minuten later ’verslikte’ Baarlo-aanvoerder Rik Schotman zich en moest als gevolg daarvan aan de noodrem trekken, waardoor hij met een directe rode kaart de gang naar de kleedkamer mocht maken. Het maakte weinig uit voor het spelbeeld. HBSV bleek ondanks de overtalsituatie niet in staat om de definitieve genadeklap uit te delen, maar hield de gelukkig verkregen 0-1 voorsprong wel tot het einde van de als een nachtkaars uitgaande wedstrijd op het scorebord.

Meevaller achteraf voor Baarlo was dat de concurrenten onderin allemaal het loodje moesten leggen, waardoor de ploeg nog steeds buiten de gevarenzone vertoeft. De marge is echter minimaal (slechts 1 punt) en dus blijft Baarlo in de zorgen. A.s. zondag staat de derby in Maasbree op het programma tegen het reeds veilige MVC’19, dat in tegenstelling tot Baarlo niets meer te verliezen of te winnen heeft.