20/04/2019 | Baarlo - Ysselsteyn: 3 - 2 (2-1)

Baarlo en Ysselsteyn spelen dit Paasweekeinde een dubbel. Twee "finales" voor beide ploegen in de strijd om lijfsbehoud De eerste slag is nipt met 3 -2 gewonnen door Baarlo, maar daarmee zeker nog niet de "oorlog". Baarlo nestelt zich dankzij de driepunter vooralsnog wel weer net boven de garenzone en behoudt daarmee ook het uitzicht op lijfsbehoud.

20190420 Baarlo Ysselsteyn 01De technische staf van Baarlo deed voor dit belangrijke duel nog een beroep op de ”gemazelde” oud-Baarlo1-doelmannen René Schroemges (veertiger) en Jan Peeten (vijftiger). René om de voor één duel geschorste Jeffrey Schouenberg te vervangen in het doel met op de bank “good old” Jan als back up voor noodgevallen. In het eerste kwartier golfde het spel op en neer. Beide teams kregen kleine kansjes en beide doelmannen moesten enkele malen handelend optreden om mogelijk onheil te voorkomen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Baarlo meer druk op het doel van Ysselsteyn. Dat leidde halverwege de eerste helft tot de openingstreffer na een mooi opgezette aanval door het centrum, waar Matthijs met een kort tikje breed Dennis van de Vinne in stelling bracht. Vanaf de 16 meterlijn knalde die het leer ongenadig binnen: 1-0. Maar een kleine 10 minuten voor rust kwam Ysselsteyn toch weer langszij na een snelle counter over de linkerflank waar de Baarlose defensie geen antwoord op had. Bij de 2e paal werd uit de lage voorzet de bal simpel binnen getikt:1-1. Toch was het weer Baarlo dat nog voor de thee opnieuw op voorsprong kwam. Na goed voorbereidend werk van Arman Melkonjan en Sander Gulev op de rechterkant kwam de bal weer voor de voeten van Dennis van de Vinne. Die draaide prima weg van een tegenstander en schoot nog in de draai de bal van afstand met een verwoestend schot vol in de kruising: 2-1. Een schoonheid van een treffer.

20190420 Baarlo Ysselsteyn 02In de 2e helft verzuimde Baarlo die voorsprong verder uit te breiden. Kansen daarvoor waren er voor Matthijs de Vogel en Matthijs Hanssen, maar die wisten  in kansrijke posities het doel niet te treffen. De grootste kans was echter voor Arman Melkonjan die met alleen Ysselsteyn-doelman Mark Swinkels nog voor zich de bal over de dwarsligger schoot. Ysselsteyn bleef in de wedstrijd en rook kansen op de gelijkmaker. En een kwartier voor tijd viel die ook uit een standaardsituatie. Vanuit een hoekschop werd de bal met enig fortuin binnen gekopt: 2-2. En de wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel waarmee beide ploegen hadden moeten 'dealen' maar weinig mee zouden opschieten. Het venijn zat hem dan toch nog in de slotfase in het voordeel van Baarlo. In de 82e minuut werd Arman Melkonjan met een dieptepass weggestuurd. Die klopte zijn achtervolgers op pure snelheid, maar werd als doorgebroken speler al of niet binnen of op de 16-meterlijn onderuit gehaald. Gevolg: een volkomen terechte rode kaart voor de Ysselsteynse "dader" en arbiter Linke uit Maastricht wees onder Ysselsteynse protesten ook nog eens naar de penaltystip. Vanaf 11 meter voltrok invaller Tayo Janssen onberispelijk het vonnis: 3-2, Een stand die Baarlo met een man meer daarna zonder verdere problemen over de eindstreep trok.

Een kostbare zege voor Baarlo dat daardoor weer hekkensluiter af is. Voor een betere uitgangspositie en meer lucht is wel opnieuw een resultaat nodig op Paasmaandag in de return bij Ysselsteyn. Zoals bleek in deze eerste confrontatie geen simpele opdracht. Baarlo moet opnieuw vol overgave aan de bak!