14/04/2019 | Baarlo - Melderslo 0 - 1 (0-0)

Baarlo heeft op eigen terrein het belangrijke “zespuntenduel” tegen een concurrent in de degradatiestrijd niet tot een goed einde weten te brengen. Melderslo werd de – gelukkige – winnaar dankzij één raak ‘zondagsschot’ in een van beide kanten kwalitatief uiterst mager duel.

20190414 Baarlo Melderslo 01In een rommelige eerste helft wisten zowel Baarlo als Melderslo nauwelijks te overtuigen. Op de inzet en goede bedoelingen van de spelers van beide teams viel niks af te dingen, maar de uitkomst van al dat harde werken was uiterst bedroevend. Veel ’kick en rush’ voetbal en dito foutieve passes. Het aantal kansen was praktisch nihil. De gasten kwamen wel geteld tot één goede schietkans, maar de bal werd huizenhoog in de bomen achter het doel van Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg geschoten. Aan de andere kant één goede kans voor Kai Nellen uit een vrije trap, maar ook hij kopte het leer ruim over het doel van Melderslo. De bloedeloze 0-0 brilstand bij rust was dan ook een juiste afspiegeling van het vertoonde spel.

20190414 Baarlo Melderslo 02In de 2e helft was er voor de aanwezige toeschouwers ietwat meer te beleven. Na eerst een gemiste kans voor Baarlo pal na rust openden de gasten in de 53e minuut uit het niets de score. De Melderslo-aanvoerder Bart Verheijen werd even teveel ruimte gegund om uit te kunnen halen en mede doordat de bal licht getoucheerd werd was Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg kansloos op diens afstandsschot: 0-1. Een doelpunt dat letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen, maar waardoor Baarlo wel weer eens achter de feiten aanliep. Met man en macht probeerden de roodzwarten daarna de schade nog te herstellen. Melderslo werd in het laatste kwart van de wedstrijd met de rug tegen de muur gezet. Tot driemaal toe moest een verdediger van de gasten de bal van de lijn halen en in andere gevallen was de doelman de grote sta in de weg voor een verdiende gelijkmaker die niet meer viel. En behalve de zure nederlaag kreeg Baarlo in de slotfase ook nog een extra tegenvaller te verwerken in de vorm van een rode kaart voor doelman Jeffrey Schouenberg. Volgens leidsman Kolenberg voor het onreglementair afstoppen van een doorgebroken speler. Een discutabele beslissing - van de verder prima leidende Helmondse arbiter - gezien de richting van de bal en het feit dat er nog twee Baarlose verdedigers als rugdekking achter de doelman langs liepen.

Door de onfortuinlijke nederlaag wordt het komende Paasweekeinde voor Baarlo extra cruciaal. Dan is Ysselsteyn in een "dubbel" de tegenstander dat slechts één punt meer verzameld heeft dan Baarlo. Eerst Paaszaterdag om 18.00 uur op Sportpark De Meeren en vervolgens op Paasmaandag om 14.30 uur in Ysselsteyn. Baarlo zal het dan één van die duels moeten doen zonder de geschorste vaste doelman Jeffery Schouenberg.

Kom de ploeg steunen in de strijd om de broodnodige punten!