31/03/2019 | Baarlo-SC Helmondia: 0 - 1 (0-1)

Baarlo is er in het duel tegen suptopper SC Helmondia niet in geslaagd de punten thuis te houden. Die gingen dankzij een nipte 0-1 zege mee naar Helmond. De positie van Baarlo blijft daardoor precair, maar nog steeds niet hopeloos.

20190331 Baarlo SCHelmondia 01In begin van het duel was het voor beide teams een beetje aftasten. Maar na 10 minuten kreeg SC Helmondia wat meer greep op de wedstrijd en dat resulteerde in de 13 minuut tot 0-1. Bij eeen tegenaanval werd er in de Baarlose defensie teveel ruimte gegeven aan een langs de lijn opkomende tegenstander. Die had zodoende voldoende tijd om de bal gemakkelijk en afgemeten voor te zetten en voor het doel werd dit koelbloedig afgemaakt door Helmondia-speler Stephan van de Water. Enkele minuten later al kreeg Baarlo een goede mogelijkheid voor een snel weerwoord, maar de kans werd niet goed afgemaakt. Baarlo zakte daarna wat weg en Helmondia kreeg daardoor meer balbezit, maar tot echte doelkansen leidde dit niet. Een gevaarlijke uitval van Baarlo met potentie in de 38 minuut werd enkele meters voor het strafschopgebied door een overtreding onschadelijk gemaakt. De aansluitende vrije trap werd door Baarlo-verdediger Stan Wijhers goed ingeschoten, maar even zo goed door de doelman van Helmondia uit de hoek geplukt. De resterende tijd tot aan de rust was van beide elftallen niet veel.

20190331 Baarlo SCHelmondia 02

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Sander Gulev kreeg in de 58e minuut namens Baarlo een goede kans, maar de Helmondia-doelman redde op de lijn. In de 61e minuut ontsnapte Baarlo met wat geluk aan een grotere achterstand na een vlijmscherpe uitval over de linkerflank. Uit de doelpoging belandde de bal op de paal. De rest van de tweede helft bleef het rommelig en kregen beiden teams nog wel wat kansjes, maar daar bleef het ook bij.

Beiden teams speelde niet goed deze middag. Een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weergegeven, maar weer bleef Baarlo aan de verkeerde kant van de medaille steken. A.s. zondag 7 april ontmoeten de teams zich weer, maar dan in Helmond. Hopelijk valt dan het kwartje aan de goede zijde voor Baarlo, want Baarlo heeft de punten nu zeer hard nodig.