10/03/2019| Baarlo-Merefeldia: 2-1 (1-0)

De stormachtige wind had een grote invloed op de wedstrijd en het spel. Met die omstandigheden ging Baarlo het beste om. De uiteindelijke overwinning was dan ook dik verdiend en dankzij deze tweede zege op rij zijn de roodzwarten nu na lange tijd eindelijk verlost van de “rode lantaarn”.

20191003 Baarlo Merefeldia 01Met tegenwind in de eerste helft had Baarlo desalniettemin de beste kansen. Al na een minuut of zes loste Matthijs Hanssen een waarschuwingsschot dat maar nipt het doel van Merefeldia miste. En een kopbal van Matthijs de  Vogel halverwege de eerste helft scheerde rakelings over het doel van de gasten uit Nederweert. Beide malen was Dennis van de Vinne de aangever. Tegen het half uur spelen werd Matthijs de Vogel - randje buitenspel - weer in stelling gebracht. Hij mocht door en nu met succes. Dwars door het centrum kwam hij oog in oog met Merefeldia-doelman Brett van Ool. Die wist in eerste instantie de doelpoging nog af te weren, maar werd in de rebound vanuit een scherpe hoek maar dicht bij het doel alsnog geklopt door de boomlange Baarlo-spits: 1-0. En nog voor de thee had Baarlo enkele riante mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. De beste daarvan waren voor Matthijs Hanssen en Rik Schotman, maar beiden slaagden er niet in het net te laten bollen. Omdat Merefeldia de Baarlose defensie niet echt wist te testen bleef de nipte voorsprong voor Baarlo tot aan de rust op het scorebord staan.

20191003 Baarlo Merefeldia 02In de 2e helft veranderde het wedstrijdbeeld vooralsnog nauwelijks. Weer had Baarlo, nu met de wind als bondgenoot, de betere mogelijkheden. Het duurde alsnog tot halverwege de 2e helft eer Baarlo de voorsprong wist te verdubbelen. Uit een hoekschop genomen door Maikel van Erp zeilde de bal gedragen door de wind over de vertwijfelend graaiende hand van Merefeldia-doelman Brett van Ool heen rechtstreeks in de verre hoek: 2-0. En weer verzuimde Baarlo daarna de definitieve genadeslag uit te delen. Omdat Luc Canjels na een domme actie een klein kwartier voor tijd de rode kaart kreeg voorgeschoteld van de prima leidende arbiter Vincent Heuts werd het daardoor nog billenknijpen toen Ken Boonen namens  Merefeldia in de slotfase – ook met enige hulp van de wind - nog de aansluitingstreffer wist te bewerkstelligen: 2-1. Een treffer die te laat kwam voor de Nederweerter ploeg, want verder lieten de 10 man van Baarlo het in de slotminuten niet meer komen.

De 2e thuiszege op rij betekent dus dat Baarlo nu hekkensluiter af is en is doorgeschoven naar de brede middenmoot waar de ploeg vergezeld wordt door nog 4 ploegen die net als de roodzwarten 14 punten tot nu toe hebben verzameld. Allemaal nipt boven de degradatiestreep. Hoe spannend kan het zijn en nog worden! Duidelijk is dat er meer puntenwinst nodig is om de positie in de veilige zone te verstevigen en veilig te stellen. A.s. zondag gaat Baarlo in ieder geval bij subtopper Liessel alvast proberen om de opgaande lijn door te trekken.

Foto 1: Baarlo-middenvelder Sander Gulev wordt afgehouden door een Merefeldia-opponent.
Foto 2: De bal zeilt uit een hoekschop over de Merefeldia-doelman Brett van Ool in de verre hoek (2-0 voor Baarlo)