24/02/2019| Baarlo-SV Laar: 1 - 0 (1-0)

Ruim vier maanden heeft het geduurd voordat Baarlo weer het zoet van de overwinning mocht smaken. De laatste zege dateert alweer van medio oktober jl.. Toen was SV Blerick het slachtoffer en nu werd SV Laar met minimaal verschil verslagen. Een zwaar bevochten zege die als geroepen komt, want hiermee heeft Baarlo weer de volledig aansluiting met het gros van de overige ploegen bewerkstelligd.

Voor Baarlo was dit duel dus best beladen, want een overwinning was ondertussen absoluut een vereiste. Vorige week tegen koploper NWC Asten had Baarlo het beste van het spel, speelde de ploeg een prima wedstrijd maar vergat de kansen te benutten en bleef daardoor met lege handen staan. Nu was het kwalitatief wat minder, maar werd er wel één keer gescoord en met succes keihard gewerkt om die minieme voorsprong over de streep te trekken. Het resultaat heiligt de middelen!

20190224 Baarlo SVLaar 01De eerste helft was er een licht veldoverwicht voor Baarlo dat ook de betere kansen had. Een vlammend schot van Rik Schotman was een prooi voor de Laar-doelman. Een nog betere mogelijkheid was er vlak voor het verstrijken van het eerste half uur voor Matthijs Hanssen. Uit een hoekschop van Dennis van de Vinne kopte hij  met een zweefduik de bal ter hoogte van de tweede paal rakelings langs het doel.  Een zevental minuten later werd Wouter Peeters dwars door het Laar-centrum vrij gespeeld. Zijn lobje was net niet voldoende om de razendsnel uit zijn doel gekomen Laar-goalie te verschalken. Een minuut of zeven voor rust kwam SV Laar na een vrije trap in 2e instantie tot scoren. De treffer werd tot opluchting van Baarlo afgekeurd, dat nauwelijks twee minuten later zelf de leiding nam. Na een prima actie van Matthijs Hanssen op de linkerflank, waarna uit diens lage voorzet in de doelmond een slim overstapje volgde van Matthijs de Vogel. Vervolgens was het voor de vogelvrij gelaten Dennis van de Vinne een eitje om de bal bij de verre paal van dichtbij binnen tikken: 1-0. Een stand waarmee vijf minuten later de rust werd ingegaan.

20190224 Baarlo SVLaar 02De gasten uit Laar begonnen sterk aan de 2e helft en waren na een aantal minuten al heel dicht bij de gelijkmaker. Uit een scherp genomen hoekschop vloog de bal rakelings voorlangs het Baarlo-doel en moest de voor de geblesseerde Rik Schotman ingevallen Stan Wijhers bij de 2e paal op de doellijn redding brengen. Al snel ontwikkelde zich echter een gelijkopgaand duel waarin de defensies heersten, met weinig spektakel voor beide doelen als gevolg. Pas in de slotfase waarin SV Laar noodgedwongen meer risico’s moest nemen had Baarlo op de counter enkele malen de mogelijkheid de definitieve genadeklap uit te delen. Andermaal  lukte het Wouter Peeters niet om vrij voor doel de Laar-doelman te verschalken en ook Dennis van de Vinne strandde met een individuele actie in het zicht van de haven. Door de minieme voorsprong bleef het dus wel bloedstollend spannend tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende jonge arbiter Enzo Lemmens. De Baarlose defensie handhaafde de “nul” en hield daarmee voor het eerst dit seizoen de volle buit thuis.

Ondanks de driepunter blijft Baarlo rode lantaarndrager omdat ook directe concurrent Blerick won. Diverse andere concurrenten lieten echter veren waardoor de ploegen nog dichter bij elkaar staan. Het puntenverschil is slechts minimaal. Nog kansen genoeg dus voor Baarlo om het vege lijf nog te redden. Na de Vastelaovend gaat het op zondag 10 maart voor Baarlo verder met opnieuw een thuisduel. Ditmaal tegen Merefeldia, de Nederweerter ploeg waartegen Baarlo nog wat goed te maken heeft.