10/10/2020 | Baarlo - IVO: 3-2 (3-1)

Op een ietwat nat veld was IVO uit Velden onze tegenstander. Uit eerdere resultaten geen ploeg waar je zomaar over heen loopt en dat bleek ook. Maar voordat we konden aftrappen stonden we met z'n allen even stil voor de 'week van de scheidsrechter'. Charrel en Jan bedankt.

Met goed verzorgd spel was IVO vanaf het fluitsignaal meteen op zoek naar wat gaatjes in onze verdediging, maar Baarlo stond erg goed opgesteld. Baarlo zocht ook de aanval en na 12 minuten was er het eerste gaatje in de verdediging van Velden. Een strakke pass van Jerry op Edwin, die lang wachte, maar daarna de bal langs de goalie n de korte hoek schoof. 1-0.

Nog maar net 7 minuten later was het ditmaal Danny die Edwin wist te vinden en de diepte instuurde. De keeper twijfelde en bleef staan op de 11 meter, waarna Edwin het fraai afmaakte met een stiftballetje in de lange hoek, 2-0. In de 25 min. een lekker schot van Ralph maar die belandde in de handen van de goed keepende doelman van IVO.

Velden probeerde na de thee wat terug te doen, middels een corner en dat lukte met een kopbal in de verre hoek, 2-1.
Daarna was het weer Baarlo die gevaarlijk was met een strakke voorzet van Noud op Ralph, die 2 pogingen nodig had om de bal achter de doelman te leggen, 3-1.

Verder gebeurde er niet zo veel meer, en langzaam drukte Velden ons terug op de eigen helft, mede door een goede en gevaarlijke spits. In de 68e min. een gevaarlijk schot dat van richting werd veranderd, maar onze Fred kon dat nog wel pareren. In de rebound moest hij echter alsnog de 3-2 toestaan. We kregen via een aantal counters nog wel een paar kansjes, maar het werd niet goed uitgespeeld.

In de laatste minuten nog een prachtig schot van de spits van Velden vanaf rand 16, na een corner die maar half kon worden weggewerkt. Gelukkkig stond Edwin nog in de baan van het schot en kon hij de bal net over de lat tikken en was de overwinning een feit.

Al met al een lekkere pot voetbal en de 1e nederlaag voor de rood-zwarten uit Velden.